Aktualności

14 lipiec 2019

KURKI / CHANTERELLE



Sezon na kurki właśnie się rozpoczął.
Najbliższe kilka tygodni to pyszne odsłony dań z kurkami w roli głównej.

Chanterelle season just start.

Next a few weeks we travel around incredible home recipes using Chanterelles.


Kurki smażone / grzanki  tymiankowe / bób / szalotka / Burrata / lubczyk
Fried chanterelles / thyme toast / broad bean / shallot / Burrata / lovage
32,00 PLN


Pierogi z  majerankową kaszanką / kurki / emulsja maślana /
świeże zioła / popcorn z kaszy gryczanej
Dumplings with marjoram blood sausage / chanterelles / butter emulsion /
fresh herbs / buckwheat popcorn
32,00 PLN


Zupa kurkowa / domowa  zacierka / wędzony boczek / puder  z grzybów
Chanterelle soup / egg noodle farfel / smoked bacon / mushroom powder
22,00 PLN


Kremowe risotto / kurki  / bób / młody szpinak / ser dojrzewający
Creamy risotto / chanterelles / broad bean / young spinach / ripening cheese
35,00 PLN


Boczek Confit z kminkiem / młoda kapusta / kurki / koperek / chrust ziemniaczany
Bacon Confit with caraway / young cabbage / chanterelles / dill / potato crust
49,00 PLN


Rabarbar w karmelu / waniliowe zabajone / pistacja
Rhubarb in caramel / vanilla zabaglione / pistachio
22,00 PLN



Zapraszamy do skorzystania na naszych ofert szkoleń kulinarnych i pokazów dla firm. Nasz Szef Jarek Uściński jest trenerem najbardziej utytułowanej drużyny Grill i BBQ w Polsce, Prowadzi Narodową Reprezentację Kucharzy na Olimpiadę i puchar Świata.  Jest prezesem Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierni. Dzięki wiedzy jaką przekazuje załodze możemy przygotować imprezy dla najbardziej wymagających Gości.


Serdecznie zapraszamy
Zespół Moonsfera i Jarek Uściński



Rezerwacja:
tel: (22) 560 37 33
ask@moonsfera.pl

 

Projekt i wykonanie Multitask