Przekąski i sałatki / Starters and salads

Figa karmelizowana w balsamico z szynką parmeńską, wasabi mascarpone, galaretką pomarańczową z zielonym pieprzem, sosem truskawkowym i rucolą
A fig caramelized in balsamico with prosciutto, mascarpone wasabi, orange jelly with green pepper, strawberry sauce and rucola

33 pln

Sałata rzymska z pieczonym boczniakiem i kurczakiem souse-vide, sosem Ceasar, chipsami z parmezanu i popcornem
Romaine lettuce with roasted oyster mushrooms and souse-vide chicken, Caesarian sauce, parmesan crisps and popcorn

30 pln

Tatar z opiekanych krewetek z sosem imbirowo-szafranowym, puree z kalafiora i wanilii, marakują i oliwą czosnkową
Tartare of grilled prawns with ginger and saffron sauce, cauliflower and vanilla puree with passion fruit and garlic olive

31 pln

Rolowane carpaccio wołowe na musie z pietruszki i anchovies, z rucolą, parmezanem i kaparami
Rolled beef Carpaccio on parsley and anchovies mousse with rucola, parmesan and capers

32 pln

Lekko opieczony w smakach Azji tuńczyk z sałatką z marynowanego ogórka i rzepy, sosem z mango i chili oraz kwaśnym jabłkiem
Seared Asian style tuna with a pickled cucumber and turnip salad, mango & chili sauce and a sour apple

34 pln

Bukiet sałat z dodatkiem ziół, orzechów w miodzie, serem Bursztyn, brzoskwinią, chipsami z kindziuka i sosem malinowo –pieprzowym
Assorted salads with herbs, nuts in honey, Amber cheese, a peach, kindziuk crisps and raspberry & pepper sauce

29 pln