Przekąski i sałatki / Starters and salads

Sałatka Nicejska inaczej
Salad Nicoise in another way

33 pln

Podwędzana makrela z galaretką z buraka i pyłem z pumpernikla oraz ser kozi i mus z ananasa
Smoked mackerel, beetroot jelly, dust with dark bread, goat cheese, pineapple mouse

31 pln

Carpaccio wołowe z tapenadą oliwkowo-kaparową, rukolą, parmezanem i oliwą truflową
Beef Carpaccio, capers, olive tapenade, rucola, parmesan, truffle oil

34 pln

Szpinak z jajkiem poached, serem Bursztyn, podwędzanym indykiem souse-vide, sosem jogurtowo szczypiorkowym i pestkami dyni
Spinach, Egg poached, "Bursztyn" cheese, smoked turkey souse-vide, chive yoghurt sauce, pumpkin seeds

30 pln

Gęś souse-vide w tiulu z orzechów i rodzynek, musem z wiśni i imbiru, wiejskim twarogiem i sosem z moreli
Goose souse-vide, tulle with nuts and raisins, cherries and mousse in ginger, cottage cheese, sauce with apricot

32 pln

Mozzarella w tempurze z galaretką z pomidora, grillowaną cukinią i mandarynką, musem z bakłażana, pianką bazyliową i rukolą
Tempura mozzarella, tomato jelly, grilled zucchini, tangerine, eggplant mousse, foam basil, rucola

29 pln