Przekąski i sałatki / Starters and salads

Smażone spring-rolls z łososiem na purre z kopru włoskiego i mandarynek z zielonym jabłkiem i plastrami ogórka
Fried spring-rolls with salmon on a puree of fennel and mandarin, with green apple and cucumber slices

31 pln

Smażona grasica z listkami szpinaku na szczypiorkowym twarogu z rzepą, ziołową grzanką i gruszką w orzechowej panierce
Fried sweetbreads with spinach leaves, chive cottage cheese with turnip, herb toast and pear

35 pln

Korzenne śledzie na jabłkowym musie z pomarańczowym kawiorem, piklami z czerwonej cebuli i tymiankową pianką
Spicy herring and apple mousse with orange caviar, pickles, red onion and thyme foam

27 pln

Liście sałat i cykorii z plastrami indyka souse-vide, winogronami i serem kozim w malinowo kakaowym dressingu
The leaves of lettuce and chicory with sliced turkey souse-vide, grapes and goat cheese in a raspberry dressing cocoa

29 pln

Rolowane carpaccio wołowe faszerowane truflowymi sałatami na kawiorze z bakłażana pod listkami rucoli i parmezanu
Roll beef carpaccio stuffed with truffle salads, eggplant caviar, the leaves rucola and parmesan

32 pln

Mozzarella na musie z papryki i pomidorów z ananasowo-bazyliowym chutneyem pod listkami rucoli
Mozzarella mousse with peppers and tomatoes with basil and pineapple chutney, rocket leaves

25 pln

Liście szpinaku i rucoli z pieczonym boczniakiem, parmeńską szynką i jajkiem poche w truflowej oliwie z parmezanem
Leaves of spinach and rocket salad with roasted oyster mushrooms, parma ham and egg poche in truffle oil with parmesan cheese

30 pln

Plastry gęsi souse-vide na winno-morelowym sosie z truskawkowo-pieprzową galaretką, kulką kukurydzianych lodów i listkami rucoli
Slices geese souse-vide, wine and apricot sauce, strawberry-peppermint jelly, corn ice cream ball and rocket leaves

33 pln